top of page

Hoe werkt de speelotheek?

De speelotheek werkt zonder lidmaatschap. Hierdoor is iedereen welkom om items uit te lenen.

Dog Twister Meggie Diesel (8).jpeg

Hoe en waar?

Waar:

Items uit de speelotheek kunnen zowel vanuit mijn werkadres in Genk (ma-vrij) worden uitgeleend of via mijn adres in Halen (ma-zon in de avond).

Hoe:

Als je graag een item wil, kan je dit best laten weten via mail, of op de website via het “reserveer hier/contact” formulier. Geef door welke dag en waar je dit spel wil ophalen. Zo kan ik kijken of het spel in voorraad is en kunnen we verder afspreken.

Het huurproces

Hoe lang huren:

Een standaard uitleenperiode duurt 1 week. Wil je graag langer dan kan je dit best op voorhand laten weten.

Verlenging achteraf is mogelijk tegen dezelfde kosten, tenzij het spel is gereserveerd.

Stuur hiervoor, voor het einde van de huurperiode, een e-mail, bericht of WhatsApp mij.
 

De huurkosten:

Deze staan vermeld in de catalogus per spel. Deze kan zowel via cash of Payconiq worden betaald bij het afhalen van het product.
 

Waarborg:

Per item betaal je een waarborg om de kosten van schade of verlies te kunnen dekken. Natuurlijk krijg je deze waarborg weer terug wanneer je het item schoon, compleet, onbeschadigd en op tijd terugbrengt.

Wanneer er onderdelen missen of beschadigd zijn, zal ik (een deel van) de waarborg intrekken. Dit afhankelijk van hoeveel er kwijt is, hoe groot de schade is en of het spel nog speelbaar is of niet.

Bij het afhalen van de materialen bespreken we steeds de huidige staat per item, zodat er geen discussie kan zijn bij het inleveren van de materialen.

De waarborg varieert van €10 tot €200 euro per item. Dit is afhankelijk van de aankoopprijs, zodat de waarborg het volledige spel kan dekken. De waarborg werd dus aangepast aan het soort materiaal. Zo moet u geen te hoge som neertellen, wanneer u slechts iets kleins uitleent. De waarborg staat hier op de website per item aangegeven.

Snuffelmat (3).jpg
Buggin out (4).png

Betaling 

Betaalmethode:

Betalen gebeurt steeds tijdens het afhalen van de materialen.

Het terugbetalen van de waarborg gebeurt bij het terugbrengen van de materialen.

! OPGELET: geen bankcontact aanwezig

Betalen kan met QR code via je bankapp of via Payconiq.

Cash geld gepast meebrengen.

Te laat?

Wanneer je items reserveert, maken we een afspraak voor het afhalen van de spullen en ook een afspraak voor het terugbrengen van de spullen.

Wat gebeurt er wanneer je de spullen niet terugbrengt op het afgesproken moment? Ik stuur je een berichtje om een nieuwe afspraak te maken. De items worden gezien als een extra week uitgeleend, dus de prijs voor een extra week uitlenen wordt ingehouden van je waarborg. Wanneer je op de nieuwe afspraak alles komt inleveren, dan krijg je de rest van de waarborg terug.

Wanneer je een tweede keer niet komt opdagen, worden de items gezien als gekocht. De hele waarborg wordt ingehouden en zal gebruikt worden om de materialen opnieuw aan te kopen.

Reiniging

Ik ontvang de items graag schoongemaakt terug.

Bij elk item ontvang je richtlijnen om het op een juiste manier schoon te maken. Gelieve deze instructies te volgen zodat de materialen goed onderhouden worden en zo lang mogelijk in goede staat blijven.

Om de kunststof spellen het mooiste te houden kan je ze best wassen in warm water met een milde zeep. In enkele gevallen kunnen bepaalde spellen of kauwmaterialen in de vaatwasser, maar dit enkel op het laagste hitte programma (30°).

385526142_3565393853728242_4108432865251680175_n.jpg
bottom of page