Honden
Konijnen en knaagdieren
Andere dieren

Konijnen en knaagdieren

Advies consult konijn of andere knaagdieren

KenK 2Gedurende één uur krijg jij van mij, mijn volle onverdeelde aandacht om al jou vragen te stellen. Dit kan zowel bij jou thuis als online. Ik zorg ervoor dat ik al jou vragen zo volledig mogelijk beantwoord zodat je meteen aan de slag kan. Merk ik dat er toch een onderliggend gedragsprobleem aan de orde is kunnen we (mits overleg) overschakelen naar een gedragstraject.

Prijs: €50/uur

Voorbeelden:

  • Je wil een konijn of knaagdier adopteren/aankopen maar weet niet waar te beginnen
  • Je wil je goed voorbereiden op een konijn of knaagdier in huis
  • Je wil een extra vriendje voor jou konijn
  • Je wil hulp bij zaken waar je tegenop loopt (Zindelijkheidstraining konijn,...)
  • Alle andere mogelijke vragenGedragsconsult konijn of andere knaagdieren aan huis

Bij een gedragsconsult kom ik graag bij u ter plaatse. Dit zodat ik het dier kan observeren in zijn eigen omgeving, in vele gevallen zorgt dit ook voor het minste stress voor het dier en zijn baasje. Ook vraag ik op voorhand enkele video’s die u thuis maakt van het ongewenste gedrag. In sommige gevallen kan mijn aanwezigheid het gedrag van het dier verstoren en heb ik toch nog een idee van wat u meemaakt en bedoelt in de beschrijving.

Voor het gedragsconsult stuur ik u een uitgebreide vragenlijst. Hierna plannen we een consult in van ongeveer 1,5 uur. Tijdens dit consult zal ik voornamelijk observeren en vragen stellen en jullie al zoveel mogelijk verder helpen. Na dit gesprek volgt er een uitgebreid verslag en een stappenplan waarin alles nog een keer gedetailleerd uitgelegd wordt. Verder houden we de komende twee maanden contact via mail of WhatsApp.

Prijs: €85

Voorbeelden:

  • Agressief gedrag naar jou of een ander dier/persoon in huis
  • Stereotype gedrag

Gedragsconsult konijn of andere knaagdieren online

KenK 1Bij sommige problemen is het mogelijk dat het consult online plaats vindt. Net als bij een thuisbezoek krijgt u eerst een vragenlijst om op voorhand in te vullen met de vraag om enkele video’s mee te sturen ter verduidelijking. Hierna plannen we een online consult in van ongeveer 1 uur. Tijdens dit consult zal ik voornamelijk observeren en vragen stellen en jullie al zoveel mogelijk verder helpen. Na dit gesprek volgt er een uitgebreid verslag en een stappenplan waarin alles nog een keer gedetailleerd uitgelegd wordt. Verder houden we de komende twee maanden contact via mail of WhatsApp.

Prijs: €65

Koppeling/ herintroductie bij konijnen

KenK 4Bij een koppeling of herintroductie kom ik graag bij u ter plaatse.

Alvorens ik langs kom maak ik graag kennis met uw konijnen via een omschrijving en enkele video’s. Daarna krijg je van mij al de eerste stappen welke je zelf thuis kan toepassen alvorens we een huisbezoek inplannen. Hier kom ik langs voor het eerste echte koppelmoment. Dit duurt ongeveer 1,5 uur. Ik begeleid jullie mee in het koppelen en wat ik doe en zorg ervoor dat jullie stevig in jullie schoenen staan voor de volgende stappen. Verder houden we de komende twee maanden contact via mail of WhatsApp.

Prijs: €75
Oppas aan huis voor konijnen en knaagdieren

Omdat een geschikte opvang vinden voor konijnen en knagers vaak een moeilijkheid is bied ik ook opvang aan huis aan. Dit zodat jou geliefde vriend niet door de stress moet gaan van een tijdelijke verhuis en jij relaxed op vakantie kan.

Alvorens jou vertrek maken we even kort kennis met elkaar en vertel je me over jou routine met je huisdier. Op deze manier wordt de routine behouden en merkt je vriendje zo weinig mogelijk van jou afwezigheid. Standaard spendeer ik 30 minuten aandacht aan jou dier. Dit gaat dan over het schoonmaken van het hok, verversen van eten en drinken en eventueel zorgen voor verse groenten, voerpuzzels of andere mentale bezigheid. Ook houdt ik nauwkeurig zijn gezondheid in de gaten en wanneer nodig neem ik contact op met jou vertrouwde dierenarts. Natuurlijk hou ik jou elke dag op de hoogte met een foto en een kort tekstje.

Als nodig kunnen er meerdere bezoeken op een dag worden gepland en op aanvraag haal ik voor jou de post uit en geef ik de planten water.

Heeft jou konijn of knaagdier extra behoeftes zoals het toedienen van medicatie? Dan kan ik jou zeker verder helpen met mijn achtergrond als dierenartsassistente.

Oppas aan huis voor andere huisdieren (exoten, vogels, ….) kan zeker besproken worden.

Prijs: €15/ bezoek van 30min

€7/extra dier

Kilometervergoeding

Deze worden berekend van mijn adres (Halensestraat 65, 3545 Zelem) of mijn werkadres (Weg naar As 55, 3600 Genk) tot bij jou thuis en terug aan €0,35/km