top of page

Konijnen en knaagdieren

Hier vind je een overzicht van al mijn diensten. 

Alle prijzen zijn exclusief vervoerskosten. Deze worden berekend van mijn thuisadres (Halen) of werkadres (Genk) tot bij jouw thuis en terug aan €0,40 per kilometer.

IMG-20200727-WA0000.jpg

Adviesconsult

Gedurende één uur ontvang je mijn volledige, onverdeelde aandacht om al jouw vragen te stellen. Dit kan zowel bij jou thuis als online plaatsvinden. Ik zorg ervoor dat ik al jouw vragen zo uitgebreid mogelijk beantwoord, zodat je direct aan de slag kunt. Mocht ik merken dat er een onderliggend gedragsprobleem speelt, dan kunnen we (na overleg) overgaan naar een gedragstraject.
 

Tarief: €50 per uur

Enkele voorbeelden van mogelijke onderwerpen:

 • Advies over het adopteren/aanschaffen van een konijn of knaagdier.

 • Voorbereiding op het verwelkomen van een konijn of knaagdier in huis.

 • Overwegingen voor het introduceren van een nieuw maatje voor je konijn.

 • Hulp bij specifieke problemen waar je tegenaan loopt, zoals zindelijkheidstraining voor je konijn.

 • Aanleren van zorghandelingen zoals vrijwillig wegen, medicatie nemen, ...

 • Alle andere vragen die je maar hebt.

Gedragsconsult

Bij een gedragsconsult kom ik graag bij jullie thuis. Dit stelt mij in staat om je konijn/knaagdier te observeren in zijn vertrouwde omgeving, wat vaak resulteert in minder stress voor zowel de hond als zijn eigenaar. 

Een gedragsconsult bestaat uit twee delen: een intakeconsult van 1,5 uur en een opvolgconsult van 1 tot 1,5 uur.

Voorafgaand aan het intakeconsult vraag ik jullie om een vragenlijst in te vullen en enkele video's van het ongewenste gedrag te sturen. We plannen meteen ook de datum voor het eerste consult in. Tijdens dit consult gaan we samen gericht op zoek naar de achterliggende motivatie voor het gedrag. Indien mogelijk voorzie ik jullie ook van praktische tips om direct mee aan de slag te gaan.

Tijdens het opvolgconsult ontvangen jullie van mij een uitgebreid verslag en een stappenplan om zelf verder te kunnen. Indien gewenst kan dit plan onder begeleiding worden uitgevoerd via een op maat gemaakte training. Daarnaast houden we de komende twee maanden contact via e-mail of WhatsApp.

Tarief: €85

Voorbeelden:

 • Agressief gedrag naar jou of een ander dier/persoon in huis

 • Stereotype gedrag

DSC00613.JPG
DSC00752.JPG

Koppeling of herintroductie

Bij een koppeling of herintroductie kom ik graag bij u ter plaatse.

Alvorens ik langs kom maak ik graag kennis met uw konijnen via een omschrijving en enkele video’s. Daarna krijg je van mij al de eerste stappen welke je zelf thuis kan toepassen alvorens we een huisbezoek inplannen. Hier kom ik langs voor het eerste echte koppelmoment. Dit duurt ongeveer 1,5 uur. Ik begeleid jullie mee in het koppelen en wat ik doe en zorg ervoor dat jullie stevig in jullie schoenen staan voor de volgende stappen. Verder houden we de komende twee maanden contact via mail of WhatsApp.

Tarief: €75

Oppas aan huis

Omdat het vinden van een geschikte opvang voor konijnen en knaagdieren vaak lastig is, bied ik ook oppas aan huis aan. Hierdoor hoeft jouw geliefde vriend niet de stress te ervaren van een tijdelijke verhuizing, terwijl jij ontspannen op vakantie kunt gaan.

Voordat je vertrekt, maken we kort kennis met elkaar en bespreek je de routine met je huisdier. Op deze manier blijft de routine behouden en merkt jouw vriendje zo min mogelijk van jouw afwezigheid. Standaard besteed ik 30 minuten aan aandacht voor jouw dier. Dit omvat het schoonmaken van het hok, het verversen van eten en drinken, en eventueel het verstrekken van verse groenten, voerpuzzels of andere mentale bezigheden. Ook houd ik nauwlettend zijn gezondheid in de gaten en indien nodig neem ik contact op met jouw vertrouwde dierenarts. Natuurlijk hou ik jou dagelijks op de hoogte met een foto en een kort berichtje.

Indien nodig kunnen er meerdere bezoeken per dag worden gepland en op verzoek kan ik ook jouw post ophalen en de planten water geven.

Heeft jouw konijn of knaagdier extra behoeften, zoals het toedienen van medicatie? Dan kan ik jou zeker helpen, gezien mijn achtergrond als dierenartsassistente.

Oppas aan huis voor andere huisdieren (zoals exoten, vogels, enz.) kan zeker worden besproken.

Tarieven:

 • €15 per bezoek van 30 minuten

 • €7 per extra dier

DSC00765.JPG
DSC00406.JPG

Verzorging op maat

Dankzij mijn ervaring als dierenverpleegkundige kan ik je ondersteunen bij het toedienen van medicatie aan jouw huisdier.

Tijdens onze eerste afspraak bespreken we rustig alles wat er moet gebeuren. Ik sta ook in contact met jouw dierenarts en maak gebruik van mijn ervaring en expertise om indien nodig in te grijpen.

Daarnaast zoeken we samen naar manieren om de zorg zo comfortabel mogelijk te maken en stress te verminderen, zowel voor jou als voor je huisdier. We kunnen verschillende technieken proberen, zodat je zelfverzekerd kunt handelen.

Voel je je onzeker? Dan ben ik altijd beschikbaar om te helpen.

Tarief:

 • €15 per bezoek van 30 minuten

 •  €7 per extra dier

Voorbeelden:

 • Toedienen van medicatie doormiddel van onderhuidse injecties.

 • Toedienen van medicatie door vrijwillige inname (pil, vloeistof).

Adres

Halensestraat 65, 3545 Halen

Weg naar As 55, 3600 Genk

Gsm- nummer

0492 43 19 34

E-mail

Sociale media

 • Facebook
 • Instagram
bottom of page