top of page
received_6697131553641218.jpeg

Mijn verhaal

Hallo! Mijn naam is Sofie. Ik ben geboren in 1995, aan het werk als dierverpleegkundige en afgestudeerd als diergedragstherapeute (juli 2021).

Het is steeds mijn passie geweest om met dieren te werken. Door mijn ervaring met verschillende dieren in mijn jeugd merkte ik dat een goede band ervoor zorgt dat je elkaar beter kan begrijpen.

Als klein meisje spendeerde ik uren op de boerderij van mijn grootouders. Daar was ik altijd te vinden tussen de konijnen samen met de hond des huizes. Hierdoor was de keuze voor een opleiding met dieren geen verrassing. In 2018 studeerde ik af als dierverpleegkundige bij Thomas more Hogeschool en voelde ik dat er nog wat miste. Door mijn speciale band met de hond van mijn grootmoeder (Lassy) en mijn konijnen (Loebas) thuis wou ik graag verder leren over het gedrag van dieren. Met zowel Lassy als Loebas was het voor mij mogelijk om eenzelfde taal te spreken ook al waren we niet van hetzelfde ras.

Na een lange zoektocht kwam ik terecht bij de opleiding Clinical Animal Behaviourist bij Odisee waar ik sinds Juli 2021 ben afgestudeerd. Door de wetenschappelijke inzichten zag ik dat er nog steeds veel misinformatie in de wereld was. Ook het gebruik van positieve trainingstechnieken werd vaak onderschat. Tijdens mijn studie besloot ik om me bij te scholen in Fear Free technieken om mij al te verbeteren als dierverpleegkundige. Hierna heb ik Brave Loebas opgericht om mensen advies te geven over hun huisdier maar ook om gedragsproblemen op te lossen en te voorkomen.

Als extra toevoeging is er sinds  2023 een dierenspeelotheek aan toegevoegd. Via deze weg wil ik het voor eigenaren makkelijker maken om te voldoen aan de noden van hun dier zonder hiervoor grote kosten te hoeven maken op het vlak van verrijking.

De inspiratie achter Brave Loebas

De spreekwoordelijke betekenis:

“Wat een brave loebas”. Een zin welke wordt gebruikt om iemand/ een dier te omschrijven als zachtaardig, gehoorzaam of groot en onhandig.
 

De persoonlijke touch:

In de naam maar ook het logo staan drie van mijn huisdieren centraal. Lassy, Loebas, en Wally. Zij waren alle drie  echte loebassen en hebben mijn interesse in gedrag enorm gewekt.

Werkgebied

Dankzij mijn werk als dierverpleegkundige ben ik in de mogelijkheid om ook vanop mijn werkadres jullie verder te helpen.

De vervoerskosten worden steeds berekend van het adres welke het dichtstbijzijnde is (en rekening houdend waar ik me die dag bevind) Hieronder vind je beide adressen terug.

De vervoerskosten worden steeds berekend van deze plaats, naar jouw adres en terug.

Hoofd adres: Halensestraat 65

3545 Halen

Werk adres: Weg naar As 55

3600 Genk

DSC00615.JPG

Adres

Halensestraat 65, 3545 Halen

Weg naar As 55, 3600 Genk

Gsm- nummer

0492 43 19 34

E-mail

Sociale media

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page